Ta med din häst till Ellen O’ Gunnars Stall i Skåne och få instruktion och hjälp med träning. Njut av att bara tänka på hästar hela dagarna i hop med andra vuxna med samma interesse.

Alla träningsläger varar i 5 hela dagar. Deltagarna kommer dagen innan och åker dagen efter så att dom får maximalt ut av dagarna.
Alle som kommer ska ha med egen häst, men om detta inte är möjligt kan man få låna häst på gården. Lektionerna läggs upp av deltagarna och Ellen i gemenskap. Man börjar varje dag med et möte där man bestämmer vad alla vill jobba med, vilka hästar man vill använda och i vilken ordning.

Deltagarna ska titta på varandras lektioner, detta är en del av undervisningen. Ofta vill deltagarna samarbeta i lektionerna.

Lektionerna anpassas individuellt och styrs inte av klockan. När det finns tid vill deltagarna få en anledning att träna lite på egen hand.

Undervisning

Det gamla stallet
Deltagarna vill bo i en ombyggd gammal stall. Här har dom gamla stallboxarna blivit omgjorda till boxar för folk!

Det är plats till 4 personer fördelat på två ”enkelt-boxar" och en ”dubbel-box" som används som sovrum. Utanför boxarna är vardagsrummet med en soffa och en liten TV där man kan se alla hästvideor Ellen och Gunnar har i sin samling.

Gamlastallet har eget kök där deltagarna själv ordar sin egen mat, och et eget bad med dusch.

Faciliteter för deltagarna

"Båthuset"
Garaget har blivit ombyggd till övernattning för båda folk och hästar! I övarvåningen är en liten sovsal med god plats för 4 personer. Dom som bor här använder köket och badrummet i gamlastallet tillsammans med dom andra deltagarna. (bilden över)
Stallen ligger vägg i vägg med sovrummet och har plats till 4 hästar. I tillägg är det två nybygda boxar i undervåningen i garaget.

Bakom stallen ligger rasthagen där hästarna kan gå ute, och denna kan delas eller öppnas så att hästarna kan gå ensamma eller tillsammans.

Gården har et helt nytt ridhus med 20x40 meters bana i tillägg till en 25x40 meters utomhus ridbana.

Faciliteter för hästar