Välkommen till Ellen Ofstads sidor!
Hästträning ska vara en glädje för både häst och ägare. För att detta ska bli möjligt krävs kunskap om hur hästar tänker, lär in och motiveras. Dessutom bör man veta lite om hur dess kropp fungerar och hur man anpassar utrustning.

Detta är Ellens utgångspunkt i all undervisning; både i hennes filmer och kurser. Alla kan lära sig att kommunicera med hästar och om man håller på länge nog kan man lista ut detta på egen hand. För de som är lite mer otåliga är det bättre att gå på kurs. Så kallad hästviskning är inte en mystisk talang som bara några få enstaka själar har fått, även om många tränare önskar att framställa det så.

Att bli hästens ledare kräver inte att man agerar med militär precision eller att man jagar hästen runt i en cirkel; det handlar om att förstå hur man använder sitt kroppsspråk och hur man tyder hästens språk. Det är inte bara möjligt att lära sig detta, det är roligt också!
Ellen på nett…

På disse sidene finner du informasjon om Ellens kurs, artikler, filmklipp, videoer mm.
Ellers vil du finne Ellen på andre nettsteder også:
Facebook: Ellen har en egen gruppe der medlemmene laster opp bilder fra kurs, snakker om kurserfaringer og stiller spørsmål. Bli med!
Ellen Ofstad - Horse trainer/ Clinician
Hest.no: Ellen deltar som ekspert på nettstedet hest.no.


Nordisk hestetrenerskole

Skolens sider er nå offentlige!
Du finner dem her:
http://hestetrener.com/