Filmen ble filmet i Sverige sommeren 1999 og var ferdig desember 1999.

Filmingen pågikk i totalt 6 uker, men ikke alle hestene som er med i filmen var med hele tiden. Målet var å vise de vanligste problemene folk har med  hester, og en størst mulig variasjon av typer hester. 

Temaer som blir tatt opp i filmen er bla. annet hester som ikke vil la seg fange, hester som ikke vil stå stille for oppsaling eller oppsitting, lasteproblemer m.m.

Ingen film kan vise ALLE problemer og alle løsninger, ikke minst fordi det finnes like mange variasjoner som det finnes hester, men filmen vil vise hvordan du skal gå fram for å finne den løsningen som vil hjelpe deg og din hest med akkurat deres problem. 

Hester med Probleme
I denne filmen vil dere se forskjellige hester som regnes som problemhester. Dere vil få se hvilke problemer de hadde, hva vi gjorde med dem, og hvordan det gikk etter en stund. Det er mange som sier at de har en problemhest, og som lurer på hvordan man kan fikse hesten. 

Ofte gir man hesten skylden for problemene, og kaller hesten for "sta", "hissig", eller "kranglete". Løsningen ligger i å se situasjonen fra hestens synspunkt. Da vil man kunne se at hesten ikke egentlig er en problemhest, men at den er en hest som har problemer.

Bare ved å gjøre noe med årsaken , i stedet for symptomet, kan man håpe på å få en varig endring. For at vi skal kunne hjelpe hestene må vi forstå hvordan hester tenker og reagerer. Vi må vite hva som er naturlig for en hest, og vi må kunne lese dens kroppsspråk. 
Eierne til hestene i filmen trener selv sine hester, og du vil få se hvordan de med litt ny innsikt og forståelse får store endringer og et bedre forhold til dem. 
Her kan du se noen klipp fra filmen

Ved å få en bedre forståelse for hestens natur, dens kroppsspråk og ditt eget vil mange problemer løses av seg selv. Ofte er tilsynelatende store problemer enkle å løse om man bare vet hvor man skal begynne.