Forumdiskusjon;
Hege forklarer oppgaven de fikk på filmen

Filmklipp fra treningsleiren; Hege og Caracola

Filmklipp fra treningsleiren; Hege og Caracola

Ellen skrev:
Dette klippet ble filmet samme dag som Elizas. Oppgaven er hinderløypa. Klarer du å forklare dette, Hege?

MargreteLie skrev:
det ser vanskelig ut!!! og morsomt( nå skal ride huset hjemme okuperes hihi) du er kjempe flink!!!
Milda og Tilla skrev:
Wow! Jeg har ikke ord! Dette var bare utrolig kult å se! *Klikk* Så flink du er, Hege! Måten du sender energi, har kontroll over både din og hestens kropp, det er bare helt fantastisk! Sa jeg at jeg var imponert?
Hege skrev:
Jeg skal få henne gjennom en hinderløype ved hjelp av kroppspråk. Vi fikk forskjellig rekkefølge, slik at hun ikke skulle lære seg banen utenat. Da ville det blitt for lett for sistemann.

Vi begynner med å leke "stolleken" der Caracola får snop og kos når hun stiller seg ved stolen. Hvis hun synes at jeg er en bra person er det mye lettere etterpå! Denne dagen var hun litt støl, så vi koser ikke så lenge i slengen.

Så sender jeg henne ut på sporet. Og å sende er ikke å jage! Det er viktig at jeg går på samme volte som henne, slik at ikke kroppen min sperrer henne. Det trenger ikke å bety at jeg må gå ute på sporet, jeg kan gå samme volte i mye mindre format, i midten. Det er veldig mange små ting som spiller inn, det merket vi veldg godt da vi prøvde på hverandre. (Tror Eliza hatet meg litt da... Jeg var en skvetten liten araber nemlig Hun var en ganske slem hest selv også. Evt er Caracola en veldig snill og tilgivende hest... ) Retningen man går i, retingen kroppen er vendt til osv. Energien man sender ut, hvis man blir frustrert eller stresset blir energien og dermed presset ofte for hardt, og da funker ingenting. Jeg var litt lei meg på begynnelsen her, og da ble Caracola også litt daff og usikker på hva jeg ville. Da var det bare å ta seg sammen og spille rask musikk i hodet (rar, jeg?), og vips begynte det å virke!

Av og til spør hun om å få komme inn til midten og få litt kos, og det må vi jo ta oss tid til. Av og til inviterer jeg henne inn, andre ganger inviterer jeg henne inn når jeg egentlig mente noe helt annet. Da er det bare å å ta i mot med et smil og litt kos. Caracola er jo mye flinkere i hestespråk enn jeg er , så det ville vært veldig urettferdig å korrigere henne når det er jeg som gir feil signal. Det vil forvirre henne, og på sikt kan det føre til at hun ikke vil komme til meg, fordi jeg ikke er til å stole på. I verste fall kan det ødelegge språket hennes, hvis hun lærer at mennesker ber om en ting, og så straffer henne når hun gjør som vi ber om.

Jeg legger press ved å peke, vende kroppen, se på henne og sende ut energi. Av og til mot bestemte kroppsdeler, andre ganger veggen bak henne, eller linjene Eliza forklarte om. Jeg kan også dra henne til meg og styre på den måten. Da er det ekstra viktig at jeg ikke har korrigert henne, ellers vil hun jo ikke komme mot meg. Det er viktig å ikke legge for mye press, da kan man få noe annet enn man ber om! Hvis jeg f.eks. vil be henne om å sakke farten, og derfor snur meg utover. Snur jeg meg for fort vil hun stoppe helt, eller snu og gå i motsatt retning. Fordi det er det jeg da egentlig ber om. Hvor mye press man trenger er forskjellig fra hest til hest, og også fra dag til dag, så her er det ingen fasitsvar.

Det er utrolig morsomt når man begynner å få det litt til! Ikke alltid man treffer heeelt der man hadde tenkt, men så lenge man er i nærheten betyr det jo at man har gort det riktig i prinsippet, må bare litt mer finjusteringer til!
Vi avslutter med snop og kos ved stolen. Fine flinke hesten!
Eliza mAro skrev:
Hege, ser du nå hva vi alle så fra sidelinjen
Suuupert !
Monikas Ray skrev:
Så utrolig flott å se på!! Jeg blir helt imponert! Dette er virkelig fordypning i forståelse av hesten.

Marie og Bestas skrev:
Takk for fin forklaring! Tydelig at dere har lært mye
Ellen skrev:
En super forklaring!
Og jeg som trodde at du bare sov i timene, Hege
Neida, seriøst, du var veldig flink. Øvelsene var alt fra enkle å gjennomføre for å si det mildt.
Hvordan fikk du henne til å svinge inn mellom kjeglene etter hjørnet?

Ellen
Hege skrev:
Umm... (slemme dragen... ) Jeg drar henne litt mot meg, og legger så press på veggen bak henne og fortsetter på den nye volten sånn at hun svinger ordentlig innover.