Ellen og Tindra

Tindra er en ung frieserhoppe som var med på treningsleiren i juni 2008. Hun hadde en tendens til å gå litt på folk og gikk mot trykk når man leide henne. Her er noen klipp fra Ellens trening med henne.

Dette er Ellens første møte med Tindra i ridehuset. Tindra ville enten gå på henne, men når hun ble bedt om å fjerne seg så forsvant samtidig kontakten med henne.

(Koko)
Dag 4 begynte ting å virkelig løsne med Tindra. Nå kunne Ellen flytte henne uten at hun forsvant mentalt. Klikkersignalet hennes; Koko oppstod fordi musikken som ble spilt under treningen var litt .. hmm... spesiell....
Grunnen til musikkvalget er for å lage en lett og humoristisk stemning både for hest og folk.

(Bondeversjonen av koko)
Fortsettelse på økten. Tindra får beskjed om å få opp energien litt. Hun hadde en tendens til å enten ikke å gå fram i det hele tatt før trykket ble veldig sterkt, eller så overreagerte hun. Ved å bruke klikkertrening begynte hun å svare på framoversignalene uten at hun overreager eller blir redd.

Fortsettelse på økten. Ellen fant bedre godbiter og klikkene satt bedre med en gang. Nå begynner Tindra å forstå at når hun blir bedt om å vike som trenger hun ikke å forsvinne fysisk eller psykisk.

Fortsettelse på økten. Her begynner Ellen å bruke kapsun og overføre signalene fra treningen løs til signalene man bruker under leiing.