Moro med hestene på gården

Her har vi laget noen klipp der vi bare leker og koser oss med hestene våre.

Gunnar og Lebrera viser noen viktige grunnprinsipper i sprang. For det første er det veldig viktig at man ikke lærer hesten å vegre ved hinderet, noe som er fort gjordt om man har litt dårlig kondisjon å ikke orker å hoppe over selv.

Etter en del forsøk klare Gunnar å overvinne melkesyra i musklene, å pusten holder helt fram til hinderet. Hvordan det går da må du nesten titte på filmen for å få se.

Vårt forsøk på å starte fotball skole for hester ble ikke helt vellykket. Vi oppdaget snart at det var veldig vanskelig å spille på lag med en hest. De var rett og slett for glad i ballen. Det var også veldig vanskelig å finne drakter som var store nok. Men vi må jo få si at Ingela og Ellen gjorde et helhjertet forsøk.

Spøk til side, vi brukte balleken for å få tilbake motivasjonen hos en hest som ikke lenger syntes trening var ok.

Som mor så datter
Destinada er Borka og Fabulosos datter og i dette klippet er hun 2 år gammel.

Her er vi i gang med treningsleir på gården og Destinada fikk være med som lånehest. Denne dagen skulle både deltager og hest lære seg "stolleken", en ypperlig måte å trene unghester som en forberedelse til ridning.

Det tok ikke lang til før Destinada forsto hvilken glimrende idé det er å stå ved siden av krakken :)

Vi bestemte oss for å utvide hagen vår og måtte fjerne buskas og noen trær.
Enkleste måte? hente Gulli og slippe henne løs i buskaset. En mer fornøyd gartner skal man lete lenge etter.
I mellomtiden kan resten av oss sole oss og leke med hunden vår, Amie.

Fabuloso og Borka hadde en utrolig kjærlighet for hverandre. Etter at Borka døde fant jeg dette klippet og synes det var litt fint. Klippet viser noe mange har problemer med å tro; hingster er ikke "gale" i nærheten av hopper, i alle fall ikke om de får ha en relasjon til denne og først og fremst får lov å være en hest.