Stacks Image 449
Stacks Image 450

Ellens kurs

Mer informasjon om de enkelte kursene finner du ved å klikke på beskrivelsen.

Kursformat og kurstemaer

Kommuniksajon og motivasjon + Positiv bakketrening = seminarformat
Ellen har flere kurstemaer du kan velge mellom. Om du ikke har deltatt på kurs med Ellen før, er det best å begynne med kurset kommunikasjon og motivasjon i frihet. Deretter bør kurset om bakketrening følge, det henger litt sammen med det første, selv om man ikke MÅ gå det ene før det andre.

Disse 2 kursene er i "seminarform". Det innebærer at alle deltakere er med på like vilkår enten de har med hest eller ikke. Hestene som velges ut til kurset regnes som "kursmateriell" og skal kunne brukes av andre deltakere enn den som tok med hesten. Det er ingen begrensninger på antallet deltakere og det velges ut omtrent 6 hester. Kursene varer i to dager. Det er mulig å delta på et av de andre kursene først også, men dette er rekkefølgen som anbefales.

Resten av kursene = leksjonsformat
Resten av kursene er lagt opp som enkeltleksjoner selv om de også fokuserer på et spesifikt tema, noe som gjør det mer lærerikt siden hver leksjon vil ha tilknytning til det de selv jobber med. Unntaket på dette er helgen som kalles treningshelg. På det kurset velger deltakerne fritt hva de vil jobbe med. Alle disse kursene er lagt opp som enkeltleksjoner hvor eieren selv trener hesten sin. De som har med hest betaler derfor mer, og de andre regnes som tilskuere. Det er maks 8 hester med på disse kursene.

Kursene i leksjonsformat går over tre dager; fredagsøkten begynner på ettermiddagen og hver deltaker får en leksjon på ca en halv time. Denne dagen er viktig for kurset; hestene får en mulighet til å bli litt kjent med stedet og Ellen får en oversikt over hver ekvipasje og kan planlegge treningen for helgen. Det er selvfølgelig mulig å droppe fredagen dersom det er problemer med å bruke ridehuset den dagen, men det fungerer absolutt best når denne dagen er med.

Lørdag og søndag er leksjonene lenger, de varer fra en halvtime til over en time, avhengig av hesten og eieren og hva som skjer. Her vil det også legges opp til enkelte deltakerøvelser der alle, inklusive tilskuerne, får en oppgave de skal gjøre.
Lær hesten din å bli ridd uten utstyr!
På dette kurset trenes hesten og rytteren til å kommunisere uten bruk av tøyler. Du begynner med det utstyret som du pleier å bruke når du rir, og så går du gradvis over til å bruke mindre, helt til du rir helt uten noen ting. Mer informasjon her.
Kroppspråk, lederskap og motivasjon
Dette kurset handler om å kommunisere med hester ved hjelp av kroppsspråk. Hvordan og når man skal bruke belønning slik at man får en motivert hest, samtidig som hesten lærer gode manerer rundt mat. Mer informasjon her.
Trykk og ettergift uten stress og press
Dette kurset fokuserer på å lære hesten å gi etter for trykksignaler som brukes når man leier, longerer eller går lange tøyler. Man går igjennom ulike øvelser for å forklare for hesten hva man forventer uten å øke trykket eller gjøre det ubehagelig for hesten. Dette legger grunnlaget for all videre trening enten man vil ri, kjøre eller jobbe med lange tøyler. Mer informasjon her.
Unghester eller hester med lite håndtering
Denne kurset tar for seg grunnleggende ting en hest må lære seg før den går videre i utdannelsen. Om man skal begynne å ri en unghest eller man skal starte den på lange tøyler er det mange forberedende øvelser man kan gjøre på forhånd som vil gjøre den videre treningen både mer positiv og sikker for både hest og person. Mer informasjon her.
En treningsform alle hester har nytte av.
På dette kurset lærer man hvordan man trener hester på lange tøyler. Denne treningsformen ligner på tømmekjøring, men er rettet mer mot ridning. Derfor blir det av mange også kalt for "ridning fra bakken". Fordelene med denne treningen er mange, blant annet kan man bruke dette til å trene opp hester som av en eller annen grunn ikke kan brukes til ridning. Mer informasjon her.
Ridning skal være positivt og behagelig for både hest og rytter
Dette kurset handler om å lære hesten å svare på lette signaler og ikke minst å lære rytteren hvordan de skal gi signaler på en lett måte. Her går vi igjennom rideøvelser for både hesten og rytteren. Mer informasjon her.
Enkeltleksjoner hvor deltakerne jobber med det de selv ønsker
På treningshelgene trener ekvipagene på det de måtte ønske/trenge hjelp med som f.eks. Lange tøyler, tømmekjøring, bakkearbeid, ridning, klikkertrening mm. Dette er det eneste kurset som skiller mellom deltakere med hest og deltakere uten hest. Dette kurset kan bare arrangeres på steder som har hatt ett eller flere av de andre kursene. Mer informasjon her.